Това заяви пред Нова телевизия писателят Александър Шпатов. Късно снощи под

...
Това заяви пред Нова телевизия писателят Александър Шпатов. Късно снощи под
Коментари Харесай

Александър Шпатов: Беше време софийското небе да бъде освободено ...

Това съобщи пред Нова телевизия писателят Александър Шпатов. 

Късно нощес под звуците на овации бе отразяна ръката на боеца, която държи " Шпагин ". Тази заран дейностите по демонтажа на паметника не престават. Отцепеният периметър е голям. Има засилено полицейско наличие в региона.

" Представете си в Германия да има монумент на нацистката войска. Абсурдно е хората да мислят дали той да бъде махнат ", уточни на собствен ред Калоян Константинов.

" Няма музей, който да ги приюти. Нямаме музей на пропагандата, какъвто има в Будапеща. Подходящо място ще е паркът до летището - ужасно доста туристи ще вървят преди полета си там, задоволително огромно е. Статуите са извънредно тежки и няма кран, който да може да вдигне това нещо. Ще бъде възобновена в предходния й тип ", добави Шпатов.

Според него полемиките към МОЧА са дали опция на обществото ни да осмисли въпроса и публичното мнение в последните години се е обърнало. Шпатов бе безапелационен, че тази орис би трябвало да имат и доста руски монументи в страната. Те обаче не могат да бъдат отстранени на съображение, че са рискови и това постанова смяна в закона, който афишира комунистическия режим за незаконен.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР